Føflekkfjerning

Fjerning av føflekker og vorter.

Det finnes to måter å fjerne vorter og føflekker på, enten ved frysing eller ved kirurgisk fjerning. Legen vurderer hvilken behandlingsmetode som anbefales i hvert enkelt tilfelle, med tanke på beliggenhet, type vorte/føflekk og kosmetiske hensyn.

Alle føflekker og vorter som fjernes kirurgisk sendes etter avtale med pasienten, til histologilaboratoriet, hvor de sjekkes for celleforandringer.

Frysing av vorter og føflekker

Ved frysing bruker man en frysepenn til å fryse hudområdet man ønsker fjernet. Metoden er godt egnet til behandling av vorter, mollusker, fortykkelser i overhuden, brune flekker, forandringer i huden som følge av solskader og kjønnsvorter.

Det er ikke nødvendig med bedøvelse for denne type behandling. I de sekundene behandlingen foregår, vil man kjenne at det iser i huden, uten at dette er smertefullt. For noen type vorter, f. eks. kjønnsvorter, behøves det ofte to-tre behandlinger for å bli kvitt vortene. Etter frysingen vil føflekken/vorten bli rød. Det kan oppstå sår og blemmer, før den ramler av etter noen dager.

Kirurgisk fjerning av vorter og føflekker

Ved kirurgi settes det lokalbedøvelse og føflekken/vorten fjernes med skalpell. Vanligvis sys det ett eller to sting, avhengig av størrelsen på hudbiten som fjernes. Tråd som brukes er tilpasset huden, slik at man oppnår best mulig kosmetisk resultat.

Man vil kunne gjøre vanlige aktiviteter etter behandlingen. Det gjør ikke vondt i ettertid. Etter en uke fjernes eventuelle sting.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


  Bestill time for vaksinering

  Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
  Drop-In allmennlege
  Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 11-14 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
  Kun 695kr pr. besøk
  Velkommen til oss i
  Schweigaards gate 16, 0191 OSLO