Åreknutebehandling ved Oslo Medisinske Senter

Åreknuter (varicer på fagspråket) er noe som de aller fleste av oss vil oppleve å få i større eller mindre grad gjennom livet, mens størrelse og omfang kan variere fra person til person. Det som er felles i de fleste tilfellene, er at åreknuter ansees som skjemmende og kan ha en negativ innvirkning på livskvalitet, psykiske helse og/eller sex og samliv.

Åreknuter

Åreknuter oppstår som et resultat av at blodsirkulasjonen i årene avtar og årene derfor svulmer opp. Symptomer på åreknuter er dermed tydelige og synlige blålige hevelser i huden, og det er ikke uvanlig at disse oppstår oppover leggen eller låret.

Det finnes heldigvis behandling for de aller fleste åreknuter og sprengte blodkar. Hos Oslo Medisinske Senter har vi spesialisert oss på behandling gjennom injeksjoner. Dette er en veldig skånsom og effektiv behandling med lokalbedøvelse. Våre behandlinger av åreknuter er så effektive at de fleste av våre pasienter opplever at disse forsvinner med en gang.

Hos oss vil du oppleve trygghet og kvalitet i alle ledd. Det vil derfor være en grundig gjennomgang før behandling av og med våre spesialister før enhver type behandling.

Kontakt oss for å sette opp en konsultasjon:
22 94 10 90

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Aller først, vit at du ikke er alene – hele 20-25 prosent av alle kvinner og menn får åreknuter. Åreknutene oppstår helt enkelt forklart når hjertet pumper blod gjennom kroppen din og veneklaffer forhindrer prosessen med å sende blodet tilbake til hjertet. Det er med andre ord klaffer i venene som ikke fungerer som de skal, noe som øker trykket i venene slik at de utvides. Det er spesielt på baksiden og innsiden av låret og/eller leggen disse blir tydelige, takket være den overflatiske lårvenen vena saphena magna. I tillegg vil gravide og overvektige ofte være representert blant de som utvikler åreknuter.

I tillegg til å behandle eksisterende åreknuter er det lurt å tenke forebyggende. Det viktigste du bør tenke på er følgende:

 • Hold kroppen i aktivitet – trening vil hjelpe blodsirkulasjonen i beina dine.
 • Nikotin fra røyking/snusing kan sette ned blodsirkulasjonen i kroppen og da også i beina.
 • Hvis du har tyngdefornemmelse og smerter i beina kan det være lurt å sørge for at beina hviler høyere enn hjertet. Det vil hjelpe venene med å tømme seg i legger og lår.
 • Unngå overvekt – riktig fokus på kosthold og ernæring er viktig.
 • Tilpassede støttestrømper kan være lurt.

Oslo Medisinske Senter benytter seg av skånsomme teknikker og moderne metoder for å fjerne åreknuter. Det er ikke behov for plastisk kirurgi eller kosmetisk behandling for dette, kun injeksjonsbehandling med lokalbedøvelse.

Det finnes andre behandlinger av åreknuter, slik som kirurgi, laser og radiofrekvensablasjon, men hos oss har vi spesialisert oss på injeksjonsbehandling for å fjerne åreknutene.

Både det offentlige og private behandler åreknuter. For behandling av åreknuter i det offentlige må dette være noe som gir deg plager. Dersom det kun er å regne som sjenerende, vil du bli henvist til private tilbydere. Oslo Medisinske Senter er en slik ledende privat tilbyder av helsetjenester. Vi har ikke offentlige avtaler, men innehar bred kompetanse innen blant annet hjerte- og karsykdommer. Det inkluderer å behandle og fjerne åreknuter.

I de fleste tilfeller er det helt ufarlig med åreknuter. Disse kan i noen ganger føre til smerter, kløe og blødning, men dette er mer ubehagelig enn det er farlig. Det er samtidig en del som er urolige for å utvikle blodpropp i de dype venene (dyp venetrombose) på grunn av åreknutene, men det er ingen forskning som underbygger sammenheng mellom disse med mindre det er komplikasjon etter kirurgi.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


  Bestill time for vaksinering

  Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
  Drop-In allmennlege
  Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 11-14 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
  Kun 695kr pr. besøk
  Velkommen til oss i
  Schweigaards gate 16, 0191 OSLO