Verkende rygg – egenpleie og medisinsk sjekk

Ryggsmerter kan komme som helt ut av det blå, de kan bygge seg opp over tid og de kan oppleves som både moderate og intense. Felles for ryggsmerter er at de kan være med på å gjøre hverdagen tyngre og vanskeligere. Uansett om du opplever ryggsmerter som gjør at det er vanskelig å reise seg opp fra sengen om morgenen, eller mer moderate smerter, vil de mest sannsynlig gå over av seg selv. Smerten kan være lokalisert kun i ryggen, i rygg og ett ben, i låret, lysken, baken eller det kan gå helt ned til foten.

Varseltegn ved ryggsmerter

Dersom det utvikler seg nummenhet eller prikking bør du kontakte lege umiddelbart. Det samme gjelder dersom du opplever nummenhet i underlivet, plutselige problemer med å gå eller mister kontroll på vannlating eller avføring. Alle disse symptomene skal tas på alvor og du må kontakte lege øyeblikkelig. Er du i tvil – ta alltid raskt kontakt med medisinsk personell slik at de kan vurdere situasjonen.

Behandling og egenpleie

Tidligere ble man bedt om å holde seg i ro da ryggen verket. I dag vet vi at dette gjør leddene stivere, og at aktivitet hjelper å holde ryggen bevegelig og sterk. Dersom du opplever intensive ryggsmerter skal du ikke utføre aktiviteter som forverre smertene, men fortsette med daglige aktiviteter og vise forsiktighet. Det samme gjelder tunge løft – unngå også vridninger til ryggen føles bedre. Er du i tvil bør du forhøre deg med en lege.

Enkel legetime uten ventetid

Ønsker du at en lege skal vurdere ryggsmertene dine, men ønsker ikke å vente? Hos oss kan du bestille time med kort ventetid. Du kan til og med komme innom for å se en drop-in lege. Oslo Medisinske Senter har et dyktig legeteam som står parat, og du kan dukke opp uanmeldt mellom klokken 09.00 og 18.00 for en slik time.

Vi holder til i lyse, trivelige lokaler sentralt i Oslo. Vi hjelper også med en vurdering av smertestillende midler og hva som er hensiktsmessig og fornuftig bruk. Hos oss vil du få en medisinsk vurdering av en dyktig lege, som kan henvise deg videre til spesialist dersom det er nødvendig.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


  Bestill time for vaksinering

  Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
  Drop-In allmennlege
  Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 11-14 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
  Kun 695kr pr. besøk
  Velkommen til oss i
  Schweigaards gate 16, 0191 OSLO