Ut og reise – attest på negativ koronatest får du hos oss

Slik situasjonen er i dag, der reiseråd stadig endres og regler ofte avhenger av lokale myndigheter, kan det medføre litt ekstra logistikk å skulle dra på reise. Attest på negativ PCR-test kan være en nyttig reisekamerat, og vil i mange tilfeller også være et krav. PCR er en type test som vanligvis gir testsvar innen 1–3 dager. Hos oss får du svar innen 24 timer. Dette er en effektiv og rask måte for deg å få svar på prøven, slik at du står litt friere til å gjennomføre den reisen du ønsker. PCR-test er som regel en godkjent metode ved reise, i motsetning til for eksempel en antigen hurtigtest.

Fit-to-fly

Dersom du går med reiseplaner kan det være slik at en såkalt fit-to-fly-attest vil være påkrevd. Den som etterspør en attest på negativ PCR-test vil få tilgang på denne sammen med koronasertifikatet på helsenorge.no sine nettsider. I noen tilfeller kan det være slik at det er kort frist før avreise, og du kan motta svar bare timer før avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen. Ved Oslo Medisinske Senter får du i mange tilfeller time til testing samme dag, og du mottar svar på prøven innen 24 timer.

Oslo Medisinske Senter har ledig time

Også studiesteder, enkelte arbeidsplasser, sykehjem med mer kan kreve at du viser en negativ koronatest. Ved negativ test får du utstedt en attest som bekrefter dette. Fordelen med å ta en hurtigtest er at du selv bestiller time for å ta testen. Vi er enkelt tilgjengelig med offentlig transport. Du tar testen trygt og effektivt på våre kontorer sentralt i Oslo, adresse Øvre Slottsgate 29, inngang EGER. Ta gjerne kontakt med oss om du trenger hjelp eller har spørsmål. Du kan nå oss på e-post post@oslomedisinske.no eller telefon 22 94 10 90.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Dette er et godt spørsmål, ettersom reglene stadig endrer seg. Vi anbefaler å følge med på Regjeringen sine nettsider, samt EU sin nettside reopen.europa.eu. Les også mer på de offisielle nettsidene til landet du skal reise til (dersom du trenger reiseattest i forbindelse med reise). Attest på negativ koronatest kan være et krav.

Hvem som helst kan komme til oss for å ta en PCR-test, men vi ber om har du tar hensyn til følgende: Opplever du noen av symptomene på koronavirus ønsker vi ikke at du møter til en hurtigtest. For at du skal kunne ta en PCR-test skal du være helt symptomfri og ikke ha hatt noe nærkontakt med en som nylig har testet positivt. Du kan heller ikke være sittende i karantene. Er du usikker på om du kan gjennomføre en hurtigtest ber vi om at du kontakter oss.

Hos oss ved Oslo Medisinske Senter får du som regel svar innen 24 timer, enkelte ganger kommer svaret også raskere enn dette. Ved stor pågang kan det ta 48 timer. Du vil få svar i løpet av kort tid, med en gang prøveresultat foreligger hos oss. Dersom du tester positivt må du ta hensyn til karanteneregler og eventuelt ta en koronatest, PCR eller annen, ved ny reise. Husk at du kan ikke ha symptomer på koronavirus eller sitte i karantene når du tar en test hos oss.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


  Bestill time for vaksinering

  Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
  Drop-In allmennlege
  Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 11-14 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
  Kun 695kr pr. besøk
  Velkommen til oss i
  Schweigaards gate 16, 0191 OSLO