Undersøkelser i forbindelse med svangerskap

Det er mange tanker, spenning og bekymringer som oppstår når man forsøker å bli gravid. Noen opplever at de blir raskt gravide, mens andre har behov for utredning og oppfølging underveis. Gynekologer er spesialister på kvinners underliv, og har gjerne omfattende erfaring med par som forsøker å bli, eller er, gravide. Ved graviditet er det mange som ønsker ultralyd og oppfølging i svangerskapet.

For par som prøver å bli gravide

Noen par kan oppleve at det tar tid å bli gravide. Har det gått lang tid med aktiv prøving kan det for mange være hensiktsmessig med en utredning for å kunne avdekke om det er noe som kan hjelpe med å sikre graviditet. Under en slik undersøkelse vil man blant annet gå gjennom tidligere sykdomshistorikk. I en infertilitetsutredning vil kvinnen gjennomgå en gynekologisk undersøkelse, legen sjekker livmor og eggstokker og tar hormonprøver. For mannen gjør man en sædanalyse, tar hormonprøver og også ultralyd av testikler.

Ultralydundersøkelser tidlig i graviditeten og oppfølging etter

Mange kvinner ønsker ultralyd tidligere enn hva det offentlige tilbyr, og det finnes flere private gynekologer som tilbyr dette. Mellom uke 7-11 kan det gjøres en tidlig ultralyd, som blant annet omfatter en undersøkelse av liv, samt om det er ett eller flere fostre. Mellom uke 12-14 vil en medisinsk undersøkelse vise fosterets utvikling. Også 6 – 8 uker etter fødsel anbefales det en etterkontroll av kvinnen som har født. Den såkalte seksukerskontrollen kan gjennomføres hos fastlege eller gynekolog. Under denne kontrollen tar legen en sjekk av underlivet, og det kan være aktuelt å diskutere prevensjon og generell helse etter fødsel.

Trygg, erfaren og rutinert

Ved Oslo Medisinske Senter har vi flere dyktige gynekologer som utfører kontroller og som sørger for jevnlig oppfølging i anledning graviditet og fødsel. Fastlege og jordmor tilbyr ofte lignende tjenester som en gynekolog. Oslo Medisinske Senter har kort eller ingen ventetid og du trenger ikke henvisning. Bestill time her på nettsiden.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


  Bestill time for vaksinering

  Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
  Drop-In allmennlege
  Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 11-14 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
  Kun 695kr pr. besøk
  Velkommen til oss i
  Schweigaards gate 16, 0191 OSLO