Spenningshodepine – en vanlig plage for mange

En av de aller vanligste formene for hodepine er såkalt spenningshodepine. Dette er hodepine som ofte er kortvarig, men som også kan oppleves som hyppig eller kronisk. Et annet ord for spenningshodepine er tensjonshodepine, og kan ofte utløses av stress. Smertene beskrives gjerne som et stramt bånd, både over hodet og pannen. Den er ikke pulserende, men trykkende eller pressende. Opplevd stress, i tillegg til mangel på søvn, kan være utløsende og intensiverende faktorer.

Fysisk aktivitet – en kur mot spenningshodepine?

Trening er en veldig god måte for kroppen å redusere stressnivået, slik at du kan forebygge spenningshodepine. Ved å øke kroppens oksygenopptak kan du sørge for at kroppen fungerer optimalt. Styrketrening vil styrke sentrale muskler, kan gi bedre holdning og løse opp i spenninger du har i nakke og rygg. Dette kan redusere hodepine og nakkesmerter. Fysisk aktivitet er ingen garanti mot spenningshodepine i seg selv, men en god investering i bedre helse og en friskere hverdag.

Tegn på at du bør kontakte lege raskt

De aller fleste av oss opplever hodepine en gang iblant eller litt oftere. Det finnes derimot enkelte situasjoner der du skal være litt ekstra observant og kontakte lege umiddelbart. Dette inkluderer tilfeller hvor hodepinen kommer plutselig, oppleves som meget intens og helt ulikt noe du har opplevd før, gjerne fulgt av oppkast og kvalme. Følg også med på hodepine som øker gradvis, som etterfølges av feber eller som fører til nedsatt følelse eller lammelser. Er du i tvil gjør du alltid klokt i å kontakte helsepersonell, som legevakten.

Legetime på dagen

Det kan være vanskelig å se hvilke faktorer i hverdagen som kan bidra til hodepine. Ønsker du en sjekk hos lege tilbyr vi kort ventetid, helt uten henvisning. Du bestiller enkelt time her på nettsiden og møter opp i våre lokaler i Øvre Slottsgate 29, inngang Eger senter. Hos oss kan du også komme innom for å se en drop-in lege. Oslo Medisinske Senter har et dyktig legeteam som står parat mellom klokken 09.00 og 18.00 for en slik time.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


  Bestill time for vaksinering

  Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
  Drop-In allmennlege
  Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 11-14 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
  Kun 695kr pr. besøk
  Velkommen til oss i
  Schweigaards gate 16, 0191 OSLO