Kort om gynekologiske undersøkelser

En gynekologisk undersøkelse innebærer undersøkelse av vulva, skjeden og livmorhalsen. Det er flere almenpraktiserende leger som tilbyr en slik undersøkelse, for eksempel en sjekk etter fødsel. Fordelen med å oppsøke en gynekolog er at du møter en som har spesialkompetanse på kvinners helse og sykdommer. Ved behov for undersøkelse av eggstokker og livmor vil man alltid benytte en gynekolog.

Når bør en gynekolog oppsøkes?

Det er kvinnens behov som avgjør når og hvor ofte man bør oppsøke en gynekolog. Det kan for eksempel skyldes endringer i underlivet, slik som smerter og ubehag eller endringer i utflod. Noen ønsker også en jevnlig sjekk for å se at alt er som det skal være. Dersom du er i tvil kan du ringe fastlegen eller direkte til et gynekologkontor for råd og veiledning.

Hva som kan forventes ved en rutinesjekk

Det kan være greit å si ifra om at man er litt nervøs før besøk til gynekologen, og det er helt sikkert ikke første gang legen tar hensyn til det. En gynekologisk undersøkelse foregår mens kvinnen ligger i en gynekologisk stol, med bena i egne benholdere. Legen ser på ytre og indre kjønnslepper samt skjedeinngang. Et spekel benyttes for å se inn i skjeden og eventuelt ta en prøve. Det er denne metoden som benyttes for å ta prøve av livmorhals og for å se etter enkelte kjønnssykdommer. Legen undersøker livmor og eggstokker ved å føre to fingre inn i skjeden samtidig som det klemmes på nedre del av magen.

Unngå ventetid ved å velge Oslo Medisinske Senter

Oslo Medisinske Senter er et privat medisinsk senter som har flere erfarne gynekologer. Vi har erfart at mange kvier seg for å oppsøke gynekolog. Oslo har mange tilbydere av gynekologiske undersøkelser, men hos oss trenger du ingen henvisning og det er ingen eller svært kort ventetid. Du kan du være helt trygg på at du vil bli godt ivaretatt og kan blant annet velge en kvinnelig lege om dette føles betryggende. Du bestiller enkelt time via vårt online bestillingssystem, eller du kan ringe oss på telefon 22 94 10 90.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


  Bestill time for vaksinering

  Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
  Drop-In allmennlege
  Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 11-14 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
  Kun 695kr pr. besøk
  Velkommen til oss i
  Schweigaards gate 16, 0191 OSLO