Gynekologisk oppfølging etter fødsel

Omtrent 6-8 uker etter fødsel anbefales alle som har født å utføre en etterkontroll hos lege. Denne kan utføres hos fastlegen, eller man kan velge å gå til en gynekolog eller jordmor.

Hva du kan forvente under en oppfølgning

Kroppen gjennomgår mange forandringer i anledning graviditet og fødsel, og det er ikke rart om man er usikker på om det man opplever er normalt. En gynekolog er spesialist på kvinnesykdommer og fødselshjelp, og et godt valg for oppfølging etter en fødsel. En etterkontroll gjennomføres etter at renselsen er over, ca. 6-8 uker etter fødsel. Her vil det bli mulighet for en samtale, en gynekologisk undersøkelse og en prat om prevensjon for de som ønsker det. Det kan også tas en celleprøve, som det anbefales alle kvinner å ta hvert 3 år etter fylte 25. Gynekologen kan gi råd og veiledning rundt prevensjon og skrive ut resept på ønsket prevensjonsmiddel.

Når du ellers burde søke oppfølgning

For enkelte som har født barn kan det være noen plager som ikke forsvinner innen rimelig tid etter fødsel. Dersom kroppen ikke kommer tilbake i en naturlig, daglig rytme kan det være greit å søke hjelp fra en spesialist. Dette kan være etter endt amming, eller tidligere dersom det er til hindring i hverdagen. Symptomer som kan være greit å få undersøkt av en spesialist kan inkludere blødninger og vedvarende smerter i underlivet. Sjekk av bekkenbunn kan også være hensiktsmessig.

Bestill time hos oss

Det er ikke nødvendig med en henvisning for å bestille time hos privat gynekolog Oslo. Time kan bestilles med kort varsel, og du også velge en kvinnelig spesialist dersom det er ønskelig. Uansett om du har spørsmål rundt graviditet, fødsel, prevensjon eller andre temaer vil gynekologen hos Oslo Medisinske Senter kunne gi god informasjon og oppfølging slik at du føler deg trygg. Forbered gjerne spørsmål og eventuelle bekymringer du måtte ha om hva som er ‘normalt’ eller ikke, så er du sikker på å få stilt alle spørsmålene du har på hjertet.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


  Bestill time for vaksinering

  Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
  Drop-In allmennlege
  Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 11-14 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
  Kun 695kr pr. besøk
  Velkommen til oss i
  Schweigaards gate 16, 0191 OSLO