Fit to fly-dokument: Vi bistår deg

Det å skulle reise med fly i dag krever mer forberedelser enn tidligere grunnet korona, og de aller fleste flyselskaper og land krever en bekreftelse på at du ikke er smittet før avreise. Det finnes flere forskjellige tester du kan ta, og som reisende har du alltid ansvaret for å sjekke at dine dokumenter samsvarer med kravene til det aktuelle flyselskapet og/eller landet du skal til. De aller fleste destinasjoner krever et såkalt fit to fly-dokument, en attest som består av en negativ koronatest og gjerne vaksinepass.

Pålitelige PCR-tester

Ved Oslo Medisinske Senter tilbyr vi en PCR-test for deg som skal ut på tur. Dette er testen som er godkjent av flest destinasjoner og flyselskaper, og tar vanligvis et sted mellom 1-3 dager å få svar på. En PCR-test har svært høy sensitivitet, som betyr at den kan påvise eventuell tilstedeværelse av det genetiske materialet til viruset kun basert på noen få genomkopier. Kort sagt – dette er en godt validert, hyppig benyttet testmetode for korona. Selve testen tar kun minutter å gjennomføre. Ved negativt svar kan vi utstede en attest som fungerer som et fit to fly-dokument.

Lyse, trivelige lokaler i Oslo sentrum

Vi er lett tilgjengelig med offentlig transport, og holder til ved Stortinget T-banestasjon i Oslo. Adressen vår er Øvre Slottsgate 29, med inngang via EGER senter. Alle våre leger er medlemmer av Den Norske Legeforening, så hos oss kan du være trygg på at du vil møte på en dyktig, erfaren lege. Les mer om oss og våre tjenester på vår nettside, eller kontakt oss på telefon 22 94 10 90 for en hyggelig prat.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

En negativ koronatest skal være tatt nylig, og de fleste land har en grense på 96 timer. Altså må prøven være tatt senest 96 timer før du setter deg på flyet. Vi gjør oppmerksom på at den som reiser alltid har personlig ansvar for å sjekke reglene som gjelder for den aktuelle reisen. Ved Oslo Medisinske Senter vil du som regel motta svar på prøven innen 24 timer, ved stor pågang kan det ta opp mot 48 timer. Er du i tvil om hva som lønner seg, så ring oss gjerne på telefon 22 94 10 90 for å snakke med en av våre ansatte.

Ved offentlige testtilbud bestiller man gjerne time ved mistanke om smitte, eller symptomer på koronavirus. Dette er ikke tilfellet ved PCR-testene vi tilbyr. Vårt tilbud er en raskt, effektiv måte å utelukke eventuell smitte av korona i anledning reise med fly, tilgang på studiested, sykehjem eller lignende der det kreves en negativ koronatest. Vi utsteder attester på negative prøvesvar, som fungerer som fit to fly- dokument. Skulle du ha symptomer på korona eller være i karantene kan du ikke benytte deg av dette testtilbudet.

Som reisende er du alltid ansvarlig for å holde deg oppdatert på de nyeste reglene når det kommer til krav for innreise til et annet land. Et fit to fly-dokument består av en negativ koronatest som gjerne ikke skal være mer enn 96 timer gammel, men også dette kravet varierer fra land til land og mellom flyselskaper. Attesten kan også ha krav om at passnummeret eller ID-kortnummer står oppført på attesten, i så tilfelle ber vi deg om å ta med dette og gi beskjed ved oppmøte. Du kan besøke EU sin nettside reopen.europa.eu for oppdatert informasjon om kravene til europeiske destinasjoner. Kontakt også flyselskapet i god tid før avreise slik at du vet at du følger deres retningslinjer.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


  Bestill time for vaksinering

  Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
  Drop-In allmennlege
  Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 11-14 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
  Kun 695kr pr. besøk
  Velkommen til oss i
  Schweigaards gate 16, 0191 OSLO