Corona-test Oslo: Når det haster

Trenger du å ta en corona-test med attest, og har det litt travelt? Vi i Oslo Medisinske Senter tilbyr en PCR-test med raskt svar.

Hvorfor PCR-test?

PCR-testen er hyppigst benyttet og er godkjent som testmetode av flest land og flyselskaper. En PCR-test har høy sensitivitet, tar vanligvis mellom 24 – 72 timer å analysere, og er en godt validert testmetode for koronavirus. Attest på negativt testresultat kan benyttes som et såkalt fit to fly-dokument, som gjerne kreves for å kunne fly i dag. Det er som regel krav om at selve testen er tatt senest 96 timer før avreise med fly, og det er alltid den reisende sitt ansvar å sjekke hva som gjelder for hvert reisemål. Hos oss vil du som regel få svar på testen innen 24 timer, i noen tilfeller kan det ta opp mot 48 timer. Forhør deg gjerne med oss når du bestiller time om hvilket prøvetidspunkt som er mest gunstig, slik at du er sikker på å møte de spesifikke kravene i anledning din reise.

Prøvesvar for ulike behov

Skal du ut på reise, enten med fly, tog eller båt, foreligger det gjerne et krav om en negativ corona-test enten før avreise eller ved ankomst. Testen skal være tatt nylig, og mange har et krav om at den maksimalt kan være 96 timer gammel. Det kan være mange forskjellige aktører som krever en negativ corona-test; Oslo har blant annet studiesteder som krever negativt testresultat. Også sykehjem og andre institusjoner kan kreve negativ corona-test, Oslo og nærområdene inkludert.

Bestill time i dag

Du bestiller time for koronatest her på nettsiden vår. Vi utfører også antistoff-tester, for å undersøke om du allerede har vært smittet. Tar du en PCR-test ved Oslo Medisinske Senter vil du som regel få svar i løpet av 24 timer, enkelte ganger kan det gå 48 timer. Vi tilbyr i tillegg andre reisevaksiner, så kontakt oss gjerne ved spørsmål på e-post post@oslomedisinske.no eller på telefon 22 94 10 900.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Testen som tas utføres ved å føre en liten prøvetakingspinne ned i hals og nese, der den skrapes mot slimhinnene for å kunne ta med seg noen celler fra der viruset finnes. Pinnen plasseres så i et glass fylt med et medium som sørger for at eventuelt virus overleverer transporten til laboratoriet. Selve testen tar kort tid, bare noen minutter. Det finnes også såkalte hurtigtester (f.eks. antigen hurtigtest eller ekspress PCR) som gir svar innen få timer eller minutter, men disse er mindre følsomme enn en PCR-test og er ikke alltid godkjente som testmetoder. Bestill koronatest hos oss i dag – vi har ingen eller kort ventetid.

Dersom du skal fly kreves det gjerne en fit to fly-attest som bekrefter en negativ corona-test. Oslo Lufthavn tilbyr en oversikt på sin nettside der du kan holde deg oppdatert på den nyeste koronainformasjonen. Vi gjør oppmerksom på at regler stadig endres, og at det er hver enkelt reisende sitt ansvar å holde seg oppdatert på hva som er de aktuelle krav for sin reisedestinasjon. Innenriksreisende har som hovedregel ikke de samme kravene som utenlandsreisende. Les mer på Oslo Lufthavn sine sider, eller ring oss på telefon 22 94 10 90 dersom du har spørsmål.

Alle testresultater kan leses på helsenorge.no sine sider, der du logger inn med dine personlige innloggingsdetaljer. Vi gjør oppmerksom på at alle som rester positivt også vil bli kontaktet på telefon. Du vil ikke motta noe eget varsel fra Oslo Medisinske Senter på et negativt prøvesvar, og må selv sjekke nettsiden. Skulle du teste negativt vil du få utstedt en attest som bekrefter det negative prøvesvaret.

Du kan enkelt gå inn på vår nettside og bestille time, ofte får du time samme dag. Vi har også samarbeid med Oslo Kommune, og kan bestille time via kommunen. Vi gjør oppmerksom på at du da kan bli henvist til noen andre samarbeidspartnere.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


  Bestill time for vaksinering

  Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
  Drop-In allmennlege
  Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 11-14 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
  Kun 695kr pr. besøk
  Velkommen til oss i
  Schweigaards gate 16, 0191 OSLO