Behov for attest: Negativ koronatest som reisekrav?

Skal du ut og reise i nærmeste framtid, kan det være et krav at du kan vise en negativ PCR- attest. Negativ koronatest, sammen med et vaksinepass, er ofte en av de tingene som kreves for innreise i et annet land.

Ankomst utlandet

For de som ikke er bosatt i Norge, slik som arbeidere fra Schengen/EØS-land, er det slik at karantene kan unngås dersom det kan vises til attest på negativ PCR-prøve. Arbeidsgiver har ansvar for at dette er i orden. Dette kan vi hjelpe med å arrangere ved ankomst til Norge, ta kontakt med oss på e-post post@oslomedisinske.no eller på telefon 22 94 10 90.

Enkel timebestilling

Selv om du ikke har symptomene på koronavirus, er det mulig å bestille en hurtigtest hos oss. Ved Oslo Medisinske Senter kan vi tilby en PCR-attest. Negativ koronatest vil gi deg en attest som sammen med vaksinepasset gjør at du står friere til å reise. Du kan enkelt bestille time selv via våre nettsider, og vil få svar umiddelbart som bekrefter timen. Ta testen trygt og enkelt ved våre kontorer, med sentral beliggenhet i Oslo sentrum. En PCR-test tar vanligvis mellom 24 – 72 timer å analysere, og hos Oslo Medisinske Senter vi du som regel motta svaret i løpet av 24 timer. Ved stor pågang kan det ta 48 timer, og spør gjerne ved testing om estimert ventetid. Alle som tester negativt for koronavirus får svar på helsenorge.no sine nettsider, slik at du selv enkelt kan gå inn og sjekke resultatet.

Samarbeid med Oslo kommune

Oslo Medisinske Senter har inngått samarbeid med Oslo kommune slik at du også kan bestille time for PCR-test via deres nettsider. Vennligst merk at kommunen har en rekke samarbeidspartnere, slik at du ikke nødvendigvis vil bli henvist til oss. Du kan ellers alltid gå inn på våre nettsider og bestille time via vårt bookingsystem.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Det finnes flere mulige tester i dag når man skal teste for koronavirus. Hurtigtester kan gi svar på så lite som 20 minutter, men er ikke alltid godkjent som testbevis. PCR-basert teknologi er godt validert med svært høy sensitivitet. En PCR-test er en akseptert testmetode i de aller fleste land for innreise, og har en ventetid på mellom 1-3 dager. Det vil alltid spesifiseres hvilken test som en benyttet på en attest. Negativ koronatest etter PCR-prøve vil gi inngang til de fleste land, i sammenheng med vaksinepass.

Kravene for ankomst til og avgang fra Norge endrer seg stadig. En negativ PCR-test kan gi en såkalt fit-to-fly-attest, men vi anbefaler deg alltid å kontakte ditt flyselskap for å være sikker på at du følger deres retningslinjer før avreise. Du kan besøke EU sin nettside reopen.europa.eu for oppdaterte retningslinjer for reise innen Europa. Før innreise til Norge anbefaler vi alltid å lese seg opp på de nyeste innreisereglene. Også når du ankommer Norge kan det være et krav om en negativ PCR-test.

Oslo Medisinske Senter har lyse, trivelige lokaler midt i Oslo. Blant våre ansatte er allmennleger og gynekologer. Hos oss trenger du ingen henvisning. Du finner våre kontorer sentralt i Oslo, med inngang fra EGER senter ved T-banestasjonen Stortinget. Adressen vår er Øvre Slottsgate 29, og du kan alltid ringe oss på telefon 22 94 10 90. Vi kan også hjelpe med andre aktuelle reisevaksiner, les mer på våre nettsider eller ta kontakt med oss for mer informasjon.

Skulle du teste positivt etter en PCR-prøve vil du bli kontaktet direkte. Svar på våre PCR-tester får du tilgang på via helsenorge.no sine nettsider med personlig innlogging. Skulle du teste positivt for koronavirus er det viktig å forholde seg til lokale retningslinjer for karantene og smittesporing, og vi kan i slike tilfeller ikke utstede en attest. Les mer om karanteneregler på helsenorge.no sine nettsider.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


  Bestill time for vaksinering

  Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
  Drop-In allmennlege
  Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 11-14 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
  Kun 695kr pr. besøk
  Velkommen til oss i
  Schweigaards gate 16, 0191 OSLO