Urinlekkasje – et problem for mange

Omlag en av tre kvinner vil oppleve urinlekkasje i løpet av livet, men få snakker høyt om dette. Det fører til at et vanlig problem oppleves som skamfult og som en hindring i hverdagen til mange kvinner. For mange blir løsningen å skjule problemet ved bruk av truseinnlegg og bind. Alternativt unngår man aktiviteter der man er ekstra utsatt for urinlekkasjer, eller inkontinens som det heter.

Ulike typer inkontinens

Urinlekkasjer er så vanlige at de deles inn i to hovedgrupper. Stressinkontinens utløses ved å le, hoste, eller utføre aktiviteter som styrketrening og trening generelt. Det er mange forhold som kan føre til at kvinner opplever stressinkontinens, blant annet overgangsalder, graviditet, fødsel og overvekt. Omlag 30 prosent av alle kvinner rapporterer å ha opplevd dette i Norge, men sannsynligvis er tallet større. Urgeinkontinens, eller tranginkontinens, er opplevelsen av å måtte tisse, ofte så presserende at man ikke når frem til toalettet i tide. Dette er en plage som ofte behandles med kombinasjonen bekkenbunnstrening og medisin. Det er også vanlig å oppleve kombinasjonen av stressinkontinens og urgeinkontinens.

Oppsøk en gynekolog

Veldig mange kvinner tenker at urinlekkasjer skal skjules og ikke snakkes om, som igjen fører til at plagene styrer og begrenser hverdagen. Opplever du urinlekkasjer som hindrer daglig aktivitet og setter grenser for bevegelighet? Oppsøk en gynekolog. Oslo Medisinske Senter tilbyr time innen kort tid, slik at du kan få utredes for kartlegging av hva som kan hjelpe deg i hverdagen. Våre gynekologer setter av god tid til undersøkelser og samtale for å lage en plan for veien videre. Hos oss er du godt ivaretatt, og vil oppleve at de plagene du beskriver slettes ikke er unike og ofte kan lindres. Vi svarer på spørsmål og undersøker videre dersom det er aktuelt med annen behandling, eventuelt operasjon.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


Bestill time for vaksinering

Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
Drop-In allmennlege
Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 09-18 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
Kun 580kr pr. besøk
Velkommen til oss i
Karl Johans gate 13, 0154, OSLO