Ultralydundersøkelse hos gynekolog

En gynekologisk undersøkelse vil ofte innebære at legen benytter ultralyd. En ultralydundersøkelse er en vaginal/indre undersøkelse som er helt smertefri. Ettersom en slik undersøkelse benytter lydbølger er den også helt ufarlig. Dette er en god metode for å undersøke eventuelle sykdommer som cyster, muskelknuter eller polypper i eggstokker og livmor. De organene som legen kan undersøke ved en ultralyd er livmor, livmorhals, livmorslimhinne, eggledere og eggstokker, samt bekkenorganer. Også ved mistanke om kreft er undersøkelse med ultralyd svært nyttig for å avdekke og undersøke symptomer og forandringer.

Ultralyd ved graviditet

Det er ikke uvanlig å ønske en tidlig ultralydundersøkelse ved graviditet for å sjekke at alt er bra med fosteret. Også ved tidlig graviditet, frem til uke 10-12, benyttes gjerne indre ultralyd for å se fosteret og undersøke at det vokser normalt. Gynekologen undersøker om graviditeten sitter innenfor eller utenfor livmor, lytter til hjertefunksjon og kan se antall foster. Skulle det være veldig tidlig i graviditeten, kan man bli bedt om å komme tilbake litt senere i svangerskapet. Det er først etter 6 uker siden siste menstruasjon at man kan måle hjerteaksjon. Etter uke 11-12 er det vanlig å gjøre en ytre ultralydundersøkelse, altså utenpå magen.

Time på dagen

Det er ikke uvanlig å kvie seg litt for å skulle oppsøke gynekolog, dette er Oslo Medisinske Senter klar over og tar hensyn til at alle kommer med forskjellig utgangspunkt og problemstillinger. Du kan være trygg på at du blir godt ivaretatt, og får tid til å stille de spørsmålene du har. Hos oss er det ikke behov for henvisning til gynekolog, Oslo Medisinske Senter tilbyr timeavtaler med dyktige, profesjonelle gynekologer på kort tid – ofte på dagen. Velkommen til vårt lyse, trivelige legekontor sentralt i Oslo!

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


Bestill time for vaksinering

Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
Drop-In allmennlege
Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 09-18 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
Kun 580kr pr. besøk
Velkommen til oss i
Karl Johans gate 13, 0154, OSLO