Overgangsalder – hjelp fra gynekolog og undersøkelse

Overgangsalderen treffer gjerne når det skjer andre, store endringer i livet. Barn flytter hjemmefra, kroppen endres med nye helseplager, og kosthold og livsstil blir en viktig del av en god hverdag. Endringer i helsen generelt sett kan også påvirke opplevelsen av overgangsalderen. Overgangsalder er ikke et sett med symptomer og plager, det vil alltid oppleves forskjellig fra kvinne til kvinne. Det er fremdeles ikke så vanlig å snakke så mye om overgangsalder, og mange kvinner vet derfor ikke om tilbudet fra gynekolog for å gjøre hverdagen enklere og mer fornøyelig.

Hva kan gynekologen gjøre

Mange kvinner opplever uregelmessige blødninger ved overgangsalder. Dette er med andre ord et vanlig symptom, men kan også være tegn på noe annet. Dette kan undersøkes gjennom en gynekologisk undersøkelse. Hormontilskudd kan også være et alternativ for å lindre symptomer. Gynekologen gjør en kartlegging av hver enkelt situasjon, og vil derfra gjøre en vurdering av hvorvidt plaster, tabletter eller lokal østrogen til skjeden er et alternativ. Urinlekkasjer kan føre til mye ubehag og ulemper i hverdagen, her kan gynekologen tilby metoder for trening, andre må kanskje ha medisiner eller vurderes for operasjon. Søvnproblemer kan påvirkes med aktivitet, det samme gjelder hetetokter.

Invester i en bedre hverdag

Ved overgangsalder er det mange som tenker at symptomene de opplever er vanlige, og at de skal stå i ubehaget. Det er fremdeles ikke så vanlig å snakke om plager i denne fasen av livet, og mange vet derfor ikke at man kan oppsøke en gynekolog for råd, lindring og behandling. Andre igjen kan overse tegn på at noe annet er galt, fordi man tilskriver det til å være en plage som hører overgangsalderen til. Bestill time i dag til gynekolog. Oslo Medisinske senter tilbyr undersøkelse raskt hos dyktige og erfarne gynekologer.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


Bestill time for vaksinering

Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
Drop-In allmennlege
Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 09-18 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
Kun 580kr pr. besøk
Velkommen til oss i
Karl Johans gate 13, 0154, OSLO