Gynekolog: Ofte stilte spørsmål

Vi opplever ofte å få spørsmål tilknyttet gynekologiske undersøkelser, og har samlet et lite knippe spørsmål og svar nedenfor. Skulle du ha andre spørsmål, er du velkommen til å kontakte oss på telefon eller e-post.

Når bør jeg oppsøke en gynekolog?

Det er ditt behov som avgjør når og hvor ofte du bør oppsøke en gynekolog. Det kan for eksempel skyldes endringer i underlivet, som smerter, ubehag og lukt. Noen ønsker også en jevnlig sjekk for å se at alt er som det skal. Dersom du er i tvil kan du ringe oss for å se om du burde komme inn til en time.

Er det lang ventetid for å se en gynekolog hos dere?

Nei, absolutt ikke. Hos oss er det heller ikke behov for henvisning til gynekolog. Oslo Medisinske Senter tilbyr timeavtaler med dyktige, profesjonelle gynekologer på kort tid – ofte på dagen.

Hva er en ultralydundersøkelse?

En ultralydundersøkelse er en vaginal/indre undersøkelse som er helt smertefri. Ettersom en slik undersøkelse benytter lydbølger, er den også helt ufarlig. Dette er en god metode for å undersøke eventuelle sykdommer som cyster, muskelknuter eller polypper i eggstokker og livmor. De organene som legen kan undersøke ved en ultralyd er livmor, livmorhals, livmorslimhinne, eggledere og eggstokker, samt bekkenorganer.

Hvilken aldersgruppe bør ta en celleprøve?

Dersom du er mellom 25 og 69 år og ikke har tatt en celleprøve de siste tre årene, er du i målgruppen for livmorhalsprogrammet. Det er viktig å prioritere dette, da det kan være livstruende. Desto tidligere man oppdager livmorhalskreft, dess bedre er prognosen for helbredelse.

Hvordan utføres celleprøvetakingen?

Celleprøvetaking er en rask og smertefri gynekologisk undersøkelse som utføres av helsepersonell. Under undersøkelsen hentes det ut celler fra livmorhalsen med en liten børste som sendes til analyse for å se om det er celleforandringer i prøvematerialet.

Velkommen til Oslo Medisinske Senter

Vi er et privat medisinsk senter med flere dyktige og erfarne gynekologer. For time hos oss trenger du ikke henvisning, og det er ingen eller svært kort ventetid. Du bestiller enkelt time via vårt online bestillingssystem, eller du kan ringe oss på telefon 22 94 10 90.

Kontakt oss

Ring på 22 94 10 90 eller fyll ut skjema, så kontakter vi deg.
Online timebestilling


Bestill time for vaksinering

Øvre Slottsgate 29, 0157OSLO
Drop-In allmennlege
Hos Oslo Medisinske Senter kan du møte opp uanmeldt mellom 09-18 for drop-in time hos ledig allmennlege. Vi har kort ventetid.
Kun 580kr pr. besøk
Velkommen til oss i
Karl Johans gate 13, 0154, OSLO